Voortent kopen

Een voortent kopen kan nog een lastige taak zijn. Er zijn een heleboel verschillende soorten maten, gewichten en materialen. Het is belangrijk dat u de juiste voortent uitkiest om een zo comfortabel mogelijke vakantie te kunnen ervaren. Wat moet u weten voor een voortent kopen?

Voortent kopen: Stap 1

De eerste stap bij een voortent kopen is het bepalen van de lengte van uw vakanties.Verblijft u slechts enkele dagen op een camping, maar wilt u toch wat meer leefruimte dan alleen uw caravan? Kies dan voor een reistent. Deze zijn licht in gewicht en kunnen razendsnel opgezet worden. Gaat u slechts enkele weken per jaar? Dan is de zomer voortent kopen ideaal! Deze tent beschikt ook over een aantal gemakken, zoals een ruime leefruimte van 240 cm tot 260 cm diep, uitritsbare wanden en de optie om een uitbouw te bevestigen. Als laatste kunt u kiezen voor de seizoenstent als u voor langere tijd op vakantie gaat. Deze is wel complexin het opzetten, echter krijgt u er een duurzame stevige en ruime tent voor terug.

Voortent kopen: Stap 2

Als tweede stap bij een voortent kopen is het belangrijk dat u let op het materiaal van de tent. Een voortent kopen doet u niet zomaar en dus is het verstandig om te weten welk materiaal het beste is. Vaak zijn de voortenten van katoen, polyester of nylon of een combinatie van deze materialen. Het voordeel van katoen is dat dit materiaal heel stevig is, het nauwelijks condens aan de binnenkant ontwikkelt en katoen ademend goed wat zorgt voor en goed leefklimaat. Het nadeel van katoen is dat het materiaal ontzettend zwaar is. Polyester en nylon zijn beide zeer licht van gewicht, zeer goedkoop en sneldrogend. Dit is voor de kampeerliefhebber zeer gunstig. Echter zijn polyester en nylon niet waterdicht van zichzelf en daardoor moeten deze tenten gecoat worden, waardoor de tent weer een stuk minder ademend is. Om deze kiezen veel kampeerders bij een voortent kopen voor een combinatie van katoen en een synthetisch materiaal.

Voortent kopen: Stap 3

De derde stap bij een voortent kopen is het kiezen van de juiste afmetingen. Begin bij uw caravan, welke afmetingen heeft deze? Bij een voortent kopen moet u hier rekening mee houden. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoeveel leefruimte u wenst.

Voortent kopen: Stap 4

Als laatste stap bij een voortent kopen kiest u de geschikte accessoires uit. Bekijk wat het voortent accessoires aanbod is en wat voor u handig is. Wilt u uw tent goed schoon houden? Kies dan voor de juiste onderhoudsmiddelen. Ook kunt u kiezen bij een voortent kopen voor bijvoorbeeld een uitbouw, deze kan heel handig zijn als u extra spullen wilt opbergen of wanneer u een extra slaapplek wilt maken. Volg deze stappen bij een voortent kopen en u weet zeker dat u de juiste voortent kiest!