Genua voortenten

De Genua voortent is dankzij de boogstok enorm stormvast en snel op te zetten

De Genua voortent is de meest verkochte caravan voortent uit het UNICO programma. De Genua wordt geleverd in twee dieptes namelijk in de diepte 280 cm. en 320 cm. Het verschil tussen beide voortenten is dat de Genua 320 voortent in beide zijwanden een afsluitbaar ventilatie gaaspaneel heeft. De Genua voortent is in tegenstelling tot de klassieke merken een boogstok voortent, die net wat sneller en eenvoudiger op te zetten is als klassieke voortenten.
Doordat de Genua voortent opgezet wordt met een twee tal boogstokken en dakliggers. Is het voor de gebruiker makkelijk te traceren waar welke stok gebruikt moet worden. De petluifel boogstok van de Genua is te herkennen doordat hier geen scharnierende delen aan zitten. De boogstok die in de tent komt staan heeft wel scharnierende delen, deze zijn noodzakelijk om een verbinding te kunnen maken van tent naar caravan en van tent naar petluifel. Als laatste dienen de dakliggers geplaatst te worden van de Genua.

Voortenten Unico | Genua voortent van Unico

Genua voortent, de voordelen op een rijtje

Als je het opzetten vergelijkt met een klassieke tent dan heb je een grote zak met veel losse stokken wat voor de doorsnee gebruiker die mogelijk één of twee keer per jaar een voortent op moet zetten toch een hele puzel. Mocht u dus op zoek zijn naar een stormvaste, relatief lichte voortent die makkelijk op te zetten is dan is de Genua voortent een echte aanrader.
Opmerkelijk detail verder is dat bij de Genua gordijnen ontbreken aan de binnenzijde van de tent zitten namelijk blinderings kleppen voorzien van ritssluitingen die strak tegen de ramen vallen. Tevens heeft de Genua in tegenstelling de andere merken afneembare slikranden. Dit is een specifiek detail waar de UNICO voortenten bekend om staan, men kan namelijk vooraf de vieze slikranden van de tent afhalen, wanden op tafels leggen zuiver maken en vervolgens weer laten drogen is bij de Genua verleden tijd, u haalt gewoon een dag van te voren de slikranden van uw voortent af, als morgen de tent droog is kan hij direct in de tentzak.

Er is bij de Genua voortent een optionele luifel beschikbaar. Deze luifels hebben een diepte van ca. 220 cm en vergroten de leefruimte enorm.

Luifel voor Genua voortent

Voor meer inbformatie bekijk de instructiefilm.