Voortenten Fendt

Een Fendt en Unico voortent of luifel gaat perfect samen

Fendt caravans is een kwaliteits merk en is na het merk Hobby het meest verkochte caravan merk in Nederland. Opvallend is dat het merk UNICO voortenten één van de hofleveranciers bij Fendt is, als het gaat om caravan voortenten en luifels. Zo is de Fendt caravan uitgevoerd met een UNICO Verona luifel of Genua voortent een plaatje op de camping. Laat u overtuigen van het opzetgemak van UNICO voortenten en bekijk de instructiefilm op onze site van Unico voortenten
.

Voor degenen die het nog niet wisten, Fendt caravans worden al heel lang gemaakt in Mertingen (Duitsland). Zie onderstaand de geschiedenis van het merk Fendt. Hierin ook de melding van de verkoop van Fendt caravans in 1997 aan Hobby caravans. Dus van een gelijkaardig DNA is geen sprake; hooguit van wat kruisbestuiving sinds die tijd. Het kwaliteitsverschil is in al die jaren overigens overeind gebleven.

Voortenten Unico | Fendt caravans

Het ontstaan van Fendt

Fendt is een Duits merk landbouwmachines, opgericht door de gebroeders Fendt. Het merk is opgericht in Marktoberdorf in Beieren. Fendt is begonnen met het maken van tractoren, maar tegenwoordig maken zij naast tractoren ook combines en persen.

In 1930 maakten zij de eerste tractor van 6 pk sterk. Deze tractor kreeg Dieselroß als naam. Nog altijd maakt Fendt tractors die in de loop van de jaren verbeterd zijn naar de eisen van de tijd. Het merk Fendt staat bekend als een duur maar kwalitatief goed merk. Fendt heeft in zijn geschiedenis verschillende nieuwe technieken als eerste op de (tractor-)markt gebracht zoals de geveerde voor-as. Fendt introduceerde in 2006 op zijn 900-serie een stabiliteitsysteem op de vooras die de tractor in snel genomen bochten recht houdt. Fendt heeft ook de Vario transmissie ontworpen, dit is een traploze transmissie voor tractoren.

Sinds 1997 behoort Fendt tot het AGCO-concern, een wereldwijde aanbieder van tractoren en landbouwmachines. Het AGCO concern heeft 3900 dealers in 140 verschillende landen. Naast Fendt bestaat AGCO ook nog uit de tractormerken Massey Ferguson, Valtra, Challenger en AGCO Tractors. AGCO streeft er naar om al haar merken hun eigen identiteit te laten behouden. Voor Fendt houdt dat in dat ze eigen technieken mogen blijven doorontwikkelen en op de markt brengen. Wel gebruiken enkele andere merken binnen AGCO momenteel de Vario-techniek.

In 1970 kocht Fendt de caravanfabrikant Lely-Dechentreiter Maschinenfabrik GmbH, en vanaf toen werden deze caravans onder de naam Fendt geproduceerd. Bij de overname door AGCO werd Fendt Caravan verkocht aan Hobby Wohnwagenwerk.

Bron: Wikipedia