Voortenten stormvast

Stormvast is een Unico voortent of luifel zeker

Stormvast, dat is vaak een van de vragen bij aankoop van een voortent of luifel. Uit de ANWB test in de KCK van 2007, kwam de Unico Verona luifel bij de combiluifel test een test, als meest stormvaste luifel naar voren. Er deden vier gerenommeerde merken mee. De ANWB benoemde de stormvastheid als volgend: ‘De UNICO Verona luifel staat als een huis’.

De reden waarom Unico voortenten en luifels zo stormvast zijn

Waarom staat een UNICO  stormvast en een klassieke tent met frame losse stokken dat op de hoeken en in het midden scharniert aanzienlijk minder stormvast?Doordat er in UNICO voortenten en luifels geen frame zit dat op de hoeken scharniert, waardoor veel zijwaartse ontstaat. Om de tent stormvast te maken heeft UNICO de keuze laten vallen op een boogstok. Deze boog zit met een elastiekkoord aan elkaar vast waardoor zoeken naar losse stokdelen tot het verleden behoort. U zet de boogstok in elkaar en plaatst de spanband aan de onderzijde door middel van de insteek gespen. Op deze manier behoud de boog een constante spanning. Omdat de boogstok star is, hij is namelijk voorgebogen, zit er nagenoeg geen zijwaartse beweging in. Dit in tegenstelling tot een scharnierend frame waar een stormband noodzakelijk is om de luifel in bedwang te houden. Doordat de boogstok in een tunnel geritst wordt tijdens het opzetten, kan de wind het tentdoek niet van de boogstok liften. Dit is wel mogelijk bij een klassieke tent waar het tentdoek op drie pennen ligt.
Maar dat is noch niet alles. Om een luifel stormvast te maken, heeft UNICO de luifels en voortenten aan de onderzijde tevens voorzien van kleine sjorbanden om de luifel of voortent stormvast af te spannen. Dit in tegenstelling tot de klassieke tenten die met een rubberring of trapspanner worden afgespannen.

Voortenten Unico | Stormvast bij Unico Voortenten

Stormvast in het hele assortiment voortenten en luifels

UNICO heeft nog meer stormvaste producten in het assortiment en ook dit product is door de ANWB getest op stormvastheid. Als we spreken over de UNICO Genua voortent schrijft de ANWB in de voortenten test: ‘Super stormvast!’. Deze voortent zet je in een half uurtje op en we kunnen dit kwaliteitsproduct zonder terughoudendheid één van de meest stormvaste voortenten noemen die er op de markt zijn.

Voortenten Unico | Genua voortenten stormvast

Dus bent u op zoek naar een luifel of tent die behoorlijk stormvast is dan mag bij uw zoektocht naar een voortent of luifel het merk UNICO niet ontbreken. Voor de gewone caravan hebben wij in de categorie stormvast een viertal producten: Verona luifel, Bologna voortent, Genua voortent en de deeltenten. Voor Eriba caravans met hefdak is een beperkter assortiment leverbaar in de categorie stormvast. Men kan dan kiezen uit de Verona luifel of Bologna voortent.

Mochten er betreft stormvastheid nog vragen zijn, gelieve dan een mail te sturen naar UNICO voortenten of luifels met tips en of suggesties. Het is ook mogelijk om een folder aan te vragen van de Unico voortenten en luifels.