Voortenten; Torino luifel

De Torino luifel is enkel direct aan de caravan te gebruiken

De UNICO Torino luifel is gemaakt van Ten Cate All Season doek. Dit duurzame tentdoek van Nederlands fabrikaat staat voor duurzaamheid en kwaliteit. Het frame van de UNICO Torino luifels bestaat uit een aluminium boogstok, deze heeft een diameter van 30 mm. en een wanddikte van 1.4 mm. De boogstok is aan beide zijden in hoogte verstelbaar. Standaard wordt één dakligger bijgeleverd met Quick-Lock steun.

De Torino luifels blinken uit in opzetgemak

De Unico Torino luifel onderscheidt zich ten opzichte van collega merken door opzetgemak. Hoe eenvoudig kan het zijn; men trekt eerst het dakdoek door de rail van de caravan. Vervolgens monteert u de boogstok en voorziet deze van de spanband. Nu plaatst u de boogstok in opgezette toestand tegen de caravan en rits deze in de tunnelrits. Vervolgens plaats je de boogstok naar voren en fixeer de boogstok met de bijgeleverde lange sjorband.
Als deze handeling voldaan is, monteert u de Quick-Lock steun in het midden van de Torino luifel aan de tweede pees die op de caravanluifel gestikt is. Als de Quick-Lock steun geplaatst is, haak je de bijgeleverde dakligger in en fixeert hem met een snelsluiting om de boogstok. Spant deze op met de Power-grip klem zodat het dak mooi gespannen staat.
Nadat u klaar bent met het afspannen van de dakluifel, dient u de luifel nog af te spannen met sjorbanden. Aan de voorzijde dient u kleine sjorbanden op de hoeken van de luifel te monteren. Sla deze sjorbanden vervolgens een keer om de boogstok en span deze vervolgens af door middel van een haring. Aan de achterzijde van de caravan loopt de Torino luifel uit de rail van de caravan. U dient op beide hoekpunten een kleine sjorband te monteren om de luifel af te spannen.

Dus als u op zoek bent naar een kwaliteits luifel die eenvoudig opzetbaar is, dan is de UNICO Torino een absolute aanrader. Hij is gemaakt van Ten Cate All Season, heeft een aluminium frame is daardoor licht in gewicht.

Voortenten Unico | Torino luifel van Unico voortenten en luifels

Stabiliteit van de Torino luifel

Wat stabiliteit betreft is de UNICO Torino luifel een van de meest stormvaste luifels die er op de markt zijn. Deze stabiliteit word gecreëerd doordat de boogstok in de tunnel is geritst. Als er namelijk bij een standaard luifel wind komt gaat het doek omhoog en loop je het risico dat de tentstokken die voorzien zijn van pennen tegen de caravan belanden. Doordat de boogstok in de tunnel geritst is kan bij de UNICO Torino luifels het dakdoek niet loskomen van de stok.

Wij wensen u veel kampeerplezier met uw UNICO Torino luifel.

Torino luifel alternatieven

Wanneer de Torino luifel iets te beperkt is naar uw smaak, aangezien er bij deze luifels geen zijwanden of opties zoals een voorscherm zitten, is er binnen het assortiment van Unico voortenten en luifels een goed alternatief te vinden.
De Verona luifel biedt veel van dezelfde voordelen, zoals het opzetgemak en de stormvastheid, maar is in tegenstelling tot de Torino luifels uitgerust met uitritsbare zijwanden. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid deze luifels uit te breiden met een portaalwandenset of een volledig voorscherm.