Voortenten boogstokken

De boogstokken van Unico voortenten & luifels zorgen voor veel opzetgemak.

De boogstokken van UNICO voortenten zijn gemaakt van aluminium. Deze boogstokken hebben een diameter van 30 mm. en een wanddikte van ca. 1.4 mm. Deze boogstok is door middel van een elastiekkoord aan elkaar verbonden, losse tentstokken bij elkaar zoeken is dus niet van toepassing. Nadat u de boogstok in elkaar gezet hebt fixeer je de boog met een spanband. Deze band zorgt ervoor dat de boogstok altijd op de juiste afstand van elkaar staat. UNICO voortenten en luifels hebben gekozen voor een boogstok van 30 mm. met een wanddikte van 1.4 mm. dit in tegenstelling tot andere merken die 28 mm. stokken gebruiken.

Boogstokken in de voortent; de voordelen

De vorm die door de boogstokken wordt gerealiseerd is kenmerkend voor een Unico luifel of voortent. Niet alleen zorgt dit ervoor dat de tenten een eigen gezicht krijgen, maar de vorm biedt nog enkele andere voordelen. Door de ronde vorm van de voortenten en luifels van Unico krijgt u tijdens regen geen ‘zakken’ meer in uw dak. Ook wordt de voortent of luifel een stuk stormvaster, aangezien wind minder vat heeft.

Om de boogstokken op hoogte af te stellen, wordt bij Unico voortenten en luifels gebruik gemaakt van de zogenaamde power-grip klemmen. Deze klemmen zorgen voor een traploze verstelbaarheid, en laat geen beschadeging achter op de boogstokken.

Voortenten Unico | power-grip in Unico voortenten en luifels

Voor deze diameter is gekozen omdat wanneer de luifel gebruikt wordt zonder steunstok het een grote overspanning is variƫrend van 500 tot overspanningen van 775 cm.

Voortenten Unico | De boogstokken zorgt voor een kenmerkende stormvaste vorm