Wintervaste voortent

Als u op zoek bent naar een nieuwe voortent, dan is het erg belangrijk om uw kampeersituatie mee laten te wegen in uw besluit. Niet iedere voortent is geschikt voor elk klimaat en kan ingezet worden voor ieder doel. Waar reistenten van de merken Doréma en Ventura geschikt zijn voor het “reguliere gezinskamperen” -uitgaande van een aantal weken in de voorjaarsvakantie, een paar weken in de zomervakantie en wellicht een weekje kamperen in het najaar – kunnen deze niet ingezet worden voor een heel seizoen kamperen.
Voor langdurig of vastkamp kamperen zullen de voortenten mogelijk voor een langere tijd blootgesteld worden aan extreme weersomstandigheden, zoals langdurige regenval, hevige Uv-straling van de zon, hardere (ruk-) winden en zelfs sneeuwval. Deze 3- of 4- seizoenen voortenten worden daarom uitgevoerd in een hoogwaardige doekkwaliteit en mogelijk voorzien van een extra zware kwaliteit tentframe.

Het onderscheid van een wintervaste voortent

Ten opzichte van een voortent voor toeristisch kamperen is de wintervaste voortent het andere uiterste. Een wintervaste voortent, de naam zegt het al, is een voortent die geschikt is voor het winterse klimaat en hierdoor het gehele jaar – dus 4 seizoenen – buiten opgesteld kan staan. Een wintervaste voortent onderscheid zich van andere voortenten door het gebruikte doek en de constructie. Het tentdoek is gemaakt van een extra zware kwaliteit PVC tentdoek en voor het frame worden stevige stalen tentstokken gebruikt. Dit PVC tentdoek is enorm sterk, goed afwasbaar door zijn dubbelzijdige polyestercoating en rekt niet bij een forse belasting. Dit robuuste tentdoek heeft de nadelen dat het erg zwaar is ten opzichte van andere doeksoorten en op zichtzelf niet vochtregulerend is. Deze nadelen zijn voor vastkamp kampeerders ondergeschikt aan de voordelen, doordat de tent maar 1 keer (per jaar of in zijn totaliteit) opgezet wordt en als meest verkochte accessoire de katoenen binnenhemel kent. Voortenten die geschikt zijn voor opstellen in alle 4 de jaargetijden zijn de PVC tenten van de merken Brand, DWT en Doréma. Andere voortenten met een synthetisch dak – dikwijls gemaakt van Ten Cate All Season – zijn niet geschikt voor dit kampeerdoel, omdat ze niet berekend zijn op de belasting van sneeuwval.
Voor de meeste kampeerders die hun voortent voor een lange tijd op de camping plaatsen, duurt het kampeerseizoen drie kwart jaar. Voor deze kampeerders is een seizoenstent het meest geschikt. De voortenten worden hoofdzakelijk gemaakt van een Ten Cate All Season Residential tentdoek, waarvan de buitenzijde meerdere coatingslagen bevat. Hierdoor is het tentdoek bestand tegen langdurige regenval en sterke Uv-straling, waar reistenten en hun lichtere doeksoort moeite mee hebben. Het All Season tentdoek is sterk, duurzaam en vooral vochtregulerend, waardoor men minder last hebt van condensvorming. Verder is het tentdoek eenvoudig te reinigen en snel drogend. Goed ventileren en een goede fixatie van de voortent aan de bodem is een beginsel voor een aangenaam leefklimaat en een betrouwbaar onderkomen voor het aankomende seizoen. Voortenten die uitermate geschikt zijn voor vastkamp kamperen op een seizoensplek zijn de tenten van de merken Unico, Isabella, Brand en een aantal Doréma voortentmodellen.

Een voortent van Unico

Een voortent van Unico is een voortent waarbij daadwerkelijk overal aan gedacht is. De voortent is ook voor meerdere kampeerdoelen in te zetten. Alle voortentmodellen van het merk Unico zijn door de duurzame materiaalkeuze geschikt om als seizoenstent te gebruiken. Door het innovatieve en vooral eenvoudige opzetsysteem van de Unico voortenten, worden deze voortenten ook vaak ingezet als reisvoortent. Dit is te danken aan de voorgemonteerde boogstok, afneembare slikranden en geheel of deels uitritsbare wanden. Hartje zomer haalt men dan beide voorpanelen weg – en kan zelfs de steunstok in het midden weggehaald worden – waardoor u kunt genieten van een zeer luxe luifel. Voor langdurige kamperen in voor- en naseizoen zijn de Unico voortenten uit te breiden met waardevolle accessoires zoals een aanritsbare petluifel, dakluifel (deluxe) en/of een kuipgrondzeil. Het voordeel is dat u deze Unico accessoires ook na een aantal jaren nog kunt aanschaffen. Zo kunt u stapsgewijs de tent helemaal aanpassen naar uw persoonlijke voorkeur.

Het aanschaffen van een wintervaste voortent voor seizoenskamperen

Bent u van plan om een wintervaste voortent aan te schaffen? Past een seizoensvoortent toch beter bij uw kampeersituatie? Twijfelt u nog tussen beide soort voortenten of tussen een aantal voortentmodellen? Dan bent u Bax Totaal Recreatie aan het juiste adres! U kunt deze duurzame voortenten niet enkel bekijken en vergelijken via de online webwinkel, maar u kunt een groot aantal van deze voortentmodellen ook eerst komen bekijken in onze showroom. Onze showroom is maar liefst 20.000 m² groot en bevindt zich in Bergeijk. Permanent staan circa 40 voortenten en caravanluifels opgesteld van de merken Unico, Isabella, Brand, DWT, Doréma, Ventura, Starcamp en Freestyle. Wilt u toch liever uw wintervaste voortent online bestellen en thuis laten bezorgen? Geen probleem! U kunt bij ons uw bestelling veilig en online betalen, vervolgens streven wij ernaar om deze voortenten binnen 5 werkdagen bij u thuis te leveren. Zo kunt u snel genieten van uw kampeervakantie!