Voortenten; Eenvoudig opzetbaar

Eenvoudig opzetbaar, kenmerkend voor Unico voortenten

Eenvoudig opzetbaar is een vereiste bij veel mensen die op zoek zijn naar een voortent en dat is waar UNICO voortenten en luifels in uitblinken.
Hoe eenvoudig is het om een Verona luifel op te zetten?

Verona luifels, eenvoudig opzetbaar?

Nadat u uw caravan waterpas gezet hebt begint u met de tochtstrook onder de caravan te plaatsen, vervolgens pakt u de wielflap. De wielflap is standaard recht en voorzien van pees, maar optioneel tegen meerprijs ook in een ronde uitvoering leverbaar. Heeft u een caravan met een verlaagde instap dan is een aangepaste tochtstrook ook noodzakelijk. Het merk Fendt is hier een goed voorbeeld van.

Nu gaan we de luifel door de rail van de caravan trekken. Het is raadzaam om dit met twee personen te doen, controleer altijd vooraf dat de rail geen bramen bevat die de tentpees zouden kunnen beschadigen. We spannen de luifel verticaal naar beneden, en spannen hem vervolgens naar links en naar rechts uit. Er ontstaat aan twee zijden een dubbele driehoek, in deze driehoekige punten zit een ritssluiting zodat u snel en eenvoudig bij het serviceluik kan komen. Eenvoudig opzetbaar dat is waar het vanaf dit punt het grote verschil zit met standaard voortenten met losse stokken.

Bij de UNICO Verona ga je nu de boogstok monteren en voorzien van spanband. Nadat u dit gedaan hebt plaatst u de boogstok in opgezette toestand tegen de caravan en ritst deze eenvoudig in de tunnelrits. Vervolgens plaatst u aan de voorzijde om de boogstok in het midden een lange sjorband en fixeert deze met een haring, dan kan de boogstok niet terug vallen tegen de caravan. De bijgeleverde Quick-Lock steunen dient u nu te plaatsen aan de tweede tentpees, vervolgens haakt u de dakliggers in en klemt deze door middel van de snelsluiting om de boogstok.

Alvorens u de zijkanten van de luifel af gaat spannen dient u de boogstok op de juiste hoogte af te spannen dit is afhankelijk van de ondergrond. Wij gaan ervan uit dat u na lezen van deze instructie overtuigt bent dat UNICO voortenten en luifels eenvoudig opzetbaar zijn. Voor meer informatie bekijk de instructie film.

Bekijk hier onder zelf hoe eenvoudig u de Unico producten opzet:

Voortenten Unico | Eenvoudig opzetbaar: De Genua voortentVoortenten Unico | Unico Verona luifel opzetinstructieVoortenten Unico | Unico Verona Eriba Touring opzetinstructie