Voortenten & Power-Grip klemmen

Power-Grip klemmen zijn standaard onderdeel van het Unico voortenten en luifels

Power-Grip klemmen zijn de nieuwe manier om tenten af te spannen. In de begin jaren werd om een stok in hoogte of diepte uit te spannen, een partij gaatjes geboord die je kon vergrendelen met een borgpennetje. Vervolgens kwam er een ommekeer en werden de stokken uitgespannen  met een vleugelmoer met als voordeel dat men de stok traploos kon fixeren, maar met als nadeel dat men putjes in de tentstokken werden gedraaid. Nu is er de Power-Grip klem, niet meer weg te denken, hij werkt sneller en is eenvoudiger te gebruiken stokdelen worden niet meer beschadigd en in tegenstelling tot voorgangers kan men dit alleen doen. Bij een Power-Grip klem hoeft men niet met twee personen te zijn. U drukt namelijk met een hand de stok uit elkaar en met uw andere hand fixeert u de klem.

Voortenten Unico | Power-Grip klem

Power-Grip & Unico voortenten en luifels

UNICO voortenten heeft ook gekozen voor deze klemmen, op de boogstok van 30 mm. met een wanddikte van 1.4 mm. Aan beide zijden is er één geplaatst om de boogstok in hoogte te kunnen stellen. Het kampeerterrein waar uw voortent of luifel geplaatst wordt is over het algemeen niet vlak en doordat de boogstokken dan in hoogte gesteld kunnen worden hoeft dit dus geen probleem te zijn. De drie dakliggers in het dak (bij grotere omloopmaten zijn dit er vijf) zijn ook allen uitgevoerd met deze klemmen. En als u voor de Genua voortent kiest of gekozen heeft, zijn uiteraard de drie korte dakliggers van de petluifel tevens voorzien van de klemmen.

UVoortenten Unico | nico Genua voortent met power-grip klemmen

Bij UNICO zijn alle voortenten en luifels voorzien van Power-Grip klemmen

Of u nu kiest voor een normale caravan of een caravan met hefdak al deze producten hebben Power-Grip klemmen. U als potentiële voortent of luifel kampeerder dient er dus rekening met te houden dat Power-Grip klemmen op de tentstokken geen standaard is. Bij UNICO is dit wel het geval wij willen u dan ook benadrukken dat er niets boven het opzetgemak gaat van boogstokken en dakliggers die voorzien zijn van Power-Grip klemmen. Als u de instructie film bekijkt op de UNICO voortenten en luifels site dan kunt u zien hoe snel en eenvoudig het is om een UNICO op te zetten met Power-Grip klemmen.

Er staan een drietal filmpjes op de website waar de Power-Grip klem in beeld. Bij de UNICO Verona luifel staat een instructiefilm, maar ook bij de Genua voortent of Verona luifel voor de Eriba Touring hefdak caravans. Het is ook mogelijk om deze klemmen los te kopen. Maar heeft u een voortent of luifel waar de stokken vooraf met vleugelmoeren gefixeert zijn geweest, dient u niet alleen een klem te kopen maar ook een nieuw stokdeel. Op het oude stokdeel zitten vaak braampjes of putjes en deze stok moet namelijk glad en onbeschadigd zijn om een klem goed te laten functioneren.