Voortenten en deeltenten

Het merk UNICO heeft een tweetal deeltenten in assortiment namelijk de deeltent type 350 en deeltent type 500.

Deze deeltenten worden geleverd in de kleur Champagne/Zwart en zoals u van UNICO mag verwachten, bieden deze deeltenten meer dan de standaard deeltenten op de markt.
De UNICO deeltenten zijn gemaakt van Ten Cate All Season doek dit materiaal wordt gebruikt voor zowel dak als zijwanden. De dakdoek kwaliteit is uiteraard wat zwaarder uitgevoerd. Het frame van de deeltent bestaat uit een aluminium boogstok, deze heeft een diameter van 30 mm. en een wanddikte van 1.4 mm. De boogstok is aan beide zijde in hoogte verstelbaar.

De drie aluminium dakliggers hebben aan één zijde een metalen haak die men in de quick-locksteun kan bevestigen. Aan de voorzijde worden ze door middel van een snelsluiting om de boogstok geklemd. Dan blijven er nog een tweetal aluminium staanders over met een knik. Deze twee staande stokken gebruikt men om de schuim polstering tegen de caravan aan te drukken om tochten aan de caravanzijde te verminderen.

Bij de deeltent type 500 zit er nog een staande stok met klem bij om de boogstok in het midden te ondersteunen deze kan verwijdert worden als men de voorwand uitritst om de deeltent als luifel te gebruiken. Het opspannen van zowel boogstokken, staanders als liggers gebeurt bij UNICO deeltenten door middel van power-grip klemmen.

De UNICO deeltenten onderscheiden zich ten opzichte van collega merken door ventilatie mogelijkheden. Zo zijn er op de hoeken van de tent aan zowel voor als achterzijde afsluitbare ventilatie panelen. Deze ventilatiepanelen zijn afsluitbaar door middel van ritssluitingen. Staat er dus wind of regen op de voorzijde van de deeltent kunt u aan de caravanzijde de ventilatie gebruiken.

De UNICO deeltent kenmerkt zich verder door blinderingskleppen op de ramen in plaats van standaard gordijntjes. Het voordeel van deze kleppen op de ramen van de UNICO deeltent is dat wanneer de ramen geblindeerd dienen te worden deze blinderingskleppen strak tegen de ramen aan zitten. Dit in tegenstelling tot gordijnen die halverwege in een tent hangen en waar aan de zijkanten nog volop licht doorheen komt.

Verder hebben de UNICO deeltenten afneembare slikranden deze afneembare slikranden hebben als voordeel dat ze van de deeltent afgehaald kunnen worden. Als u bijvoorbeeld morgen naar huis gaat haalt u vandaag de vieze afneembare slikranden eraf en morgen vouwt u de deeltent op als deze droog is. U hoeft niet meer de zijwanden en voorwand op tafels te leggen om de vaste slikranden af te wassen en ze vervolgens te laten drogen.

Het opzetgemak van de UNICO deeltent is een fluitje van een cent eenvoudiger bestaat niet. U trekt de deeltent door de rail van de caravan, plaatst vervolgens de boogstok voorzien van spanband tegen de caravan en ritst de boogstok in de tunnelrits. Vervolgens gaat u de dakliggers plaatsen, De staande stokken monteren om de schuim polstering tegen de caravan te drukken. En als laatste gaat u de deeltent aan de onderzijde afspannen.

Wij wensen u veel plezier met het gebruik van de UNICO deeltent.