Voortent

Voortenten hebben een hele ontwikkeling doorgemaakt

Een voortent is een tent voorzien van pees die men aan de rail van een caravan kan bevestigen, deze ruimte wordt over het algemeen als overdekte leefruimte gebruikt.  De voortent van een caravan wordt eveneens gebruikt om in te zitten, met name als men beschut buiten de caravan wil zitten, bijvoorbeeld bij felle zon of bij regen. Wil men echter slapen in de tent is het bij diverse modellen ook mogelijk om een uitbouw te plaatsen aan een tent, dit is een verlengstuk van voortenten waar eventueel een slaapcabine in gehangen kan worden om zo een ongedierte en insecten vrije ruimte te creëren.

Voortenten, vroeger en nu

Vroeger hadden de voortenten een metalen frame met losse delen dit is na ruim 60 jaar voortenten bij diverse merken nog het geval. Er zijn weinig merken die op voortenten gebied innoveren. UNICO is een van de weinige die dit wel deed. Het merk UNICO is een merk van Bax Totaalrecreatie uit Bergeijk. Deze tentenbouwers produceren al ruim 42 jaar tenten en zagen de markt veranderen., het merk UNICO werd geboren. De naam UNICO ontstond doordat er een unieke tent voor een caravan geproduceerd werd. UNICO was direct totaal vernieuwend in de voortenten branche.

Specifieke eigenschappen van het merk UNICO zijn: De ronde vorm, het opzetgemak van de boogstok, geen gordijnen maar blinderingskleppen, een uniek ventilatie systeem afneembare slikranden enz.

"Voortenten Unico | Bologna voortenten