info@baxtotaalrecreatie.nl | +31(0) 497 572 085

Vragen?

Bel of mail naar:
T: +31(0) 497 572 085
info@baxtotaalrecreatie.nl

Bezoek onze showroom
Showroom Bax Totaalrecreatie

Waarom Unico?

 • Eenvoudig opzetbaar
  Dankzij de slimme constructie
 • Uiterst stormvast
  Door de ronde vorm
 • Perfecte afwatering
  Er blijft geen water op het dak staan
 • Kwaliteit
  Volledig in Nederland ontwikkeld en geproduceerd
Meer informatie

Voortenten van Unico

De geschiedenis van Bax Totaalrecreatie; fabrikant van Unico voortenten

Bax Totaalrecreatie heeft een historie uit een boekje. Het begint allemaal met het echtpaar Jos en Mien Bax, die in ’69 besluiten hun huidige banen bij Sporthuis Centrum, wat later Center Parcs wordt, op te zeggen, om vervolgens in een kippenhok in Bergeijk caravan voortenten en luifels te gaan maken.

De zaken voorlopen voorspoedig en als snel kan er worden verhuis naar het bedrijfspand van de vroegere Boerenbond in Bergeijk. Ze nemen vier werknemers in dienst en de groei zet door. Al snel dient er wederom te worden gekeken naar een nieuwe locatie en de productie voortenten en caravanluifels neemt alsmaar toe.

In ’76 wordt een pand aan het Eijkereind in Bergeijk betrokken. Maar al snel is ook hier de rek uit, en moet er worden uitgebreid. Het aangrenzend pand op nummer 39 wordt gekocht en de groei gaat onverminderd door. Een groter pand en meer werknemers; er werken op dat moment 20 personen.

Het assortiment aan tenten wordt alsmaar uitgebreid en aangepast. Vanaf de jaren 80 zijn het de kampeertenten die aan de collectie worden toegevoegd. Bij de voortenten vindt op dat moment tevens een ingrijpende verandering plaats; de traditionele frametent maken plaats de ronde voortent. Deze zet blijkt een groot succes en heeft als gevolg dat de producten van Bax Totaalrecreatie, de huismerken Unico, Baco en Falco, vandaag de dag nog steeds tot de beste producten gerekend mogen worden op de markt. Meerdere malen worden de tenten in onafhankelijke tests als testwinnaar uitgeroepen.

In 2006 wordt de zaak overgenomen door de zonen John en Mark en vindt de laatste verhuizing plaats. Bax Totaalrecreatie is tegenwoordig gevestigd op ‘t Stoom en is ruim 20.000 m2 groot. Ook het aantal werknemers is doorgegroeid, inmiddels werken er ruim 40 personen.